13-метровата коледна елха на Пловдив грейва на 1. декември

  • от PlovdivTime
  • 15:18, 28.11.2022

Светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов" ще грейнат на 1. декември в 18 ч. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан ще бъдат запалени от кмета Здравко Димитров, който ще отправи и поздрав към своите съграждани. Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова, както и танцьорите от ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева.

Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – от 24. до 27. декември и на 29. декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  ще има богата музикална програма.

Общинската администрация кани пловдивчани - малки и големи, да се включат в запалването на светлините на 1 декември и да се насладят на програмата в празничните дни на сцената пред сградата на община Пловдив.