101 участници показват творенията си на Коледен базар “Капана“

  • от PlovdivTime
  • 10:09, 08.11.2022

Коледен базар „Капана” отваря врати от 16. до 26. декември на пространството до Централна поща над ул. „Гладстон”. 101 участници ще представят продуктите си, сред които пловдивчани и гостите на града могат да изберат подаръци за празниците - бижута, дрехи, книги, детски ръчно правени играчки, коледни украси и играчки, занаятчийски храни и напитки, картини, керамични изделия, дърворезби, лампи, свещи, козметика. Благотворителни каузи, които посетителите могат да подкрепят, ще бъдат представени във фестивалния град.

„Верни на традицията от рано започнахме подготовката на пищната коледна украса, направена специално за базара, която придава още светлина, блясък и магия на празничните дни. В стремежа да спомогнем истинските елхи да си останат в гората, подготвихме 3 богато украсени изкуствени елхи, 2 км коледни елхови гирлянди с играчки и 2 км коледни лампички. Заповядайте още на 12 декември или след това и украсете с избрана от вас играчка някоя от коледните ни елхи на мостовото съоръжение над ул. „Гладстон“ или кръстовището на ул. „Златарска“ и ул. „Загреб“ в квартал „Капана“, канят организторите.

От 24. декември гостите ще посрещат Дядо Коледа и Снежанка, а малки и големи ще могат да си направят снимки с тях. Родителите могат на 25. декември да занесат и дискретно да дадат подаръците си за детето на Дядо Коледа и той да го връчи на детето.