100 години младежки БЧК - спомени, мисии и награди

  • от PlovdivTime
  • 18:37, 14.10.2021

Със среща на поколения доброволци, засаждане на магнолии, връчване на благодарствени писма и тематични подаръци, днес, Младежката организация на Български Червен кръст – Пловдив отбеляза своя 100 - годишен юбилей.

Тържеството бе в тесен кръг заради противоепидемичните мерки. Това, обаче, не попречи то да бъде вълнуващо и емоционално докосващо. Представителите на по-възрастното поколение доброволци споделиха спомени от ученическите и студентските си години в БМЧК. Младите, пък, дадоха своето послание за продължаване на каузата със споделеността „Нищо не започва от нас, доброто наследихме от вас!“. Това бе и мотото на тържеството.

Д-р Петрония Карамитрева – Председател на Областната организация на БЧК – Пловдив откри празника, а отличията към доброволците бяха връчени от г-жа Таня Георгиева – Директор на Секретариата на Областен съвет на БЧК – Пловдив.

На 14 октомври 2021 г., Младежката организация на Български Червен кръст отбелязва 100 години от създаването си.

100 – годишнината от създаването на Българския младежки Червен кръст, в Пловдив, започна да се отбелязва месеци по-рано чрез серия от събития обединени под мотото „Умножи доброто“. Това бяха обучения по теми свързани със здравето – превенция срещу болести, социални и природни явления и бедствия застрашаващи здравето не само на подрастващите, но и на всички хора; обучения свързани с дейността на БЧК и сферите на помощ, където се прилага.

БМЧК – Пловдив е част от националната структура на БМЧК и като такава влива всяка своя инициатива в общата мисия, не само на младежката организация, но и на цялата организация Български Червен кръст.