Пловдивският дознател Кузман Мартинов дари приходите от книгата си за децата на загинали служители на МВР

  • от PlovdivTime
  • 10:36, 09.11.2021

Точно преди 4 месеца, на Празника на служителите на МВР - 5 юли, пловдивският разследващ полицай Кузман Мартинов обяви благотворителна акция и съобщи, че ще дари всички приходи от продажбата на своята книга  "Криминалистическа методика за разследване на класически измами“. Днес, на Празника на полицията, пловдивчанинът внесе  2 556 лева на по сметката на децата на загиналите служители на МВР. Това са приходите от продажбата на 175 книги. 

Монографичния труд е на база задълбочено проучване на над 100 случая на измами. Рецензенти на книгата са ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, Даниела Дончева – декан на Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“ и д-р Евдокия Кемалова – бивш апелативен съдия и преподавател в Пловдивския университет.

Кузман Мартинов е роден през 1978 г. в Пловдив. От 2004 г. работи в структурите на МВР като оперативен работник, началник група, началник сектор "Криминална полиция“, изпълнявал е функционални задължения и като началник на районно управление, а към момента е разследващ полицай. От 2020 г.  е доктор по право, защитава докторантура в Академия на МВР, в областта на наказателно правните науки на тема "Методика за разследване на измами“. Хоноруван преподавател по наказателно-правни науки към УНЦ "Национална сигурност и обществен ред“ във ВУСИ, Пловдив и Академия на МВР София.

Мартинов благодари на екипа на TrafficNews за помощта при разпространението на книгата.