Пловдивчани дегустират уникално уиски за 10 000 лева

  • от PlovdivTime
  • 19:55, 06.11.2018

Едно от най-изкусните и редки уискита в света ще бъде отворено по време на първото по рода си шоу в Централна и Източна Европа OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA. Пловдивчани ще могат да опитат уникалната напитка  на 9, 10 и 11 ноември в хотел Империал.

Половинвековната бутилка Glenglassaugh, сингъл малц скоч уиски, от крайбрежието на Северно море до градчето Портсой в Шотландия, ще бъде отворена специално за шоуто. Уискито е едно от едва 210 бутилки произведени и би изкушило всеки уиски ценител, а цената на бутилката достига 10 000 лева.

Уиски любителите ще могат да опитат и други изключително ценни и редки бутилки уиски, които се намират изключително трудно на пазара и се удоволствие за всяко небце.  Напитките, които ще се дегустират по време на шоуто, ще са на стойност от над 500 000 лева .

Едно от най-интересните събития по време на шоуто е посещението на Уиски гуруто Джим Мъри, който ще води две събития, без аналог в цяла България.

Джим Мъри е единственият към момента професионален уиски журналист и критик, уиски гуру, чиито присъди могат да изстрелят едно уиски на върха или то просто да бъде забравено.

Авторът на поредицата на Jim Murray's Whisky Bible пристига за първи път в България по време на OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA. На 10 ноември Мъри ще проведе и две специални събития, а   местата са ограничени.  Едното е от тях е лекция за уиски индустрията, както и тайни в аванс от новата му книга Jim Murray's Whisky Bible 2019. По време на другото събитие той ще опита „на сляпо” с гостите пет уискита от специалната му селекция.

На щандовете ще бъдат налични специално отлежали лейбъли - между 30 и 50-годишни дестилати.  Сред редките видове са и бутилирани преди повече от 40 години.

Уискитата идват директно от държавите с най-дълги традиции в производството на любимата на милион напитка -  Шотландия, Ирландия и  САЩ, както и страната, правеща фурор в последните години в производството на уиски -  Япония.