Отровни змии, гигантски охлюви и грабливи птици впечатляват посетителите на Екзотик експо в Колодрума

  • от PlovdivTime
  • 17:10, 11.05.2024

Единственото по рода си на Балканите изложение за екзотични животни се провежда в Пловдив -  Exotic Expo.

Изложението в зала "Колодрум" е с вход свободен за всички любители на екзотиката. Над 300 участника, сред които и 20 българки развъдчици и вносители на екзотични животни, представят своите експозиции и дават съвети за отглеждането на животните на всеки, който желае да има нетрадиционен домашен любимец.

Сред експонатите са много отровни змии - организаторът Костадин Шанков споделя, че един от участниците е донесъл и показва над 300 змии. 

Впечатление прави, че най-скъпата змия е 2000 евро, коментират посетители, а двойка отровни дървесни жаби – 1300 евро.

Сред другите екзотични представители на изложението са гигански охлюви, зайци джуджета, чинчили, екзотични папагали, а днес могат да се видят и скален орел, сова и два мишелова.

Много деца са избрали да прекарат съботния ден сред животните и се снимат с тях без притеснения. Интересът към изложбата е огромен и се очакват над 10000 посетители, които да видят и изберат "нетрадиционни" според общото схващане домашни любимци, тъй като няма по-голям форум за любителите на такива животни. Организаторът сподели пред репортер на TrafficNews, че подготвят и следващо още по-мащабно издание през ноември, когато ще си партнират с няколко зоологически градини, за да покажат още повече животни в техните хабитати.