Куклениците показват роботика в театъра

  • от PlovdivTime
  • 08:45, 10.07.2023

Изключително интересно събитие, в което главни герои са един робот и сензорни технологии, ще представи пред публика екипът на Кукления театър в Пловдив. На 10 юли от 19 ч. зрителите могат да видят представянето на резултатите от второто издание на  творческата  лаборатория „Съвременните технологии и кукления театър – Техно-логика”, организирана от СНЦ „МКТФ „Двама са малко –трима са много“. 

Събитието е с вход свободен срещу талон, който могат да получат от касата на Кукления театър. През лятото екипът ще подготви и цялостен спектакъл, който ще бъде готов за септември, когато куклениците ще посрещат гости на фестивала „Двама са малко – трима са много”. 

Всички участници в екипа са Ева Кьосовска и Веселин Бойдев (режисьори), Ивайло Николов (сценограф), Петко Танчев (визуаленартист), Павломир Дойчев (композитор), Симеон Янчев (роботика и сензорни технологии) актьори от Столичен театър, Държавен куклен театър-Пловдив и Държавен куклен театър-Бургас.
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма "Едногодишен грант" - 2022 г. и е част от Програма "Наследство" на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.