Коледен фестивал във Втори дом този уикенд! Подарете усмивка на децата - бежанци

  • от Парашкева Иванова
  • 14:49, 15.12.2022

Щом наближат Коледните празници, всички с нетърпение започваме правим /и да очакваме/  изненади и подаръци. Всеки иска да зарадва близки и приятели, спазвайки традицията, която продължава стотици години. Тази година сред милионите писма до дядо коледа има и много на деца - бежанци от Украйна. Те са далеч от домовете си, до тях са само майките им, които се молят бащите им да оцелеят и отново да бъдат заедно. Децата-бежанци не очакват нищо, защото знаят, че майките им няма как да им купят подарък, няма как да подредят коледна трапеза, няма как да съберат семействата си. Но дълбоко в своята детска душа продължават да мечтаят…

На 17 декември 2022 г. с подкрепата на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев фондация "Ukraine support and renovation" ще проведе коледен благотворителен панаир в спортната зала на "Втори дом". Организаторите канят всички, които искат да подарят усмивка на децата - бежанци да се включат в празника. Със събраните средства ще се подпомогнат най-нуждаещите се украински семейства.

На празника можете да се потопите в магическата атмосфера на тържеството според обичаите на украинския народ: танци, музика и забавления. Ще опитате невероятно вкусна украинска кухня: борш, сланина, кнедли с чесън, домашно приготвени колбаси, кнедли, сармички, ошав... Ще бъдат представени украински украшения, които могат да бъдат разгледани и закупени. Под ръководството на занаятчии от Украйна можете да се опитате да създадете подарък, изпълнен с любов и магическа енергия.

Очакват Ви много интересни и неочаквани неща!!! Не забравяйте и за децата си, те ще имат какво да правят!

Така заедно ще сбъднем детските мечти за подаръци, Коледна вечеря, празник и новогодишно настроение!

Повече от 500 украински деца са написали писма, отговори на които можем да им върнем заедно! Чрез подкрепа, дарения и любов!