Къде да отидем във вторник в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:35, 30.10.2018

Срещи разговор, посветени на Деня на народните будители, предлага днешният афиш на Пловдив. Другото интересно събитие, което препоръчваме на пловдивчани, е спектакълът „Двама на люлката” на Драматичния театър. Актьорите Елена Атанасова и Герасим Георгиев-Геро разказват една любовна история, от която дъхът на публиката секва.Любовни истории, които учат сърцето да не приема само половината от любовта, които разказват как самотните човешки души се намират сред звездното небе. „Двама на люлката” е пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта.

Ето какви събития предлага Пловдив днес по часове: 

30 ОКТОМВРИ: 

14 ч., Народно читалище „Тракия-Пловдив -2008”
Среща разговор с Пенка Калинкова – театровед и изследовател на пловдивската история, носител на званието „Слетовник на народните будители” 

17 ч., Народно читалище „П.Р. Славейков”
Следовник на народните будители – среща с проф.дфн Никола Балабанов и представяне на книгата му „Върхът Данов” с участието на Боян Иванов (пиано) и Радостина Иванова (цигулка) 

18 ч., Военен клуб
Благотворителен концерт и магическо шоу в подкрепа на инициативата за оформяне на младежка зона за активно гражданство в Дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович”

19 ч., Драматичен театър, Камерна зала
„Двама на люлката” от Уилям Гибсън; Режисьор: Бина Харалампиева;  Сценография и костюми: Теодора Лазарова; Музика: Асен Аврамов; Участват: Елена Атанасова и Герасим Георгиев-Геро