Къде да отидем във вторник в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:22, 17.10.2018

Пловдив изкушава с разнообразни забавления и днес. В града ще бъдат открити изложби, ще има интересни фестивални кинопрожекции, както и любопитен младежки дебат. Едно интересно събитие фокусира вниманието и ще се  случи на две места. 

През настоящата година Азербайджанската демократична република отбелязва 100-годишнината от създаването на първата светска и парламентарна демокрация в ислямския и тюркския свят. По този повод Посолството на страната организира редица събития в цяла България. 

В Пловдив днес  в 17 часа се открива  фотоизложба на открито "Баку – хармонията между древното и модерното" в Цар-Симеоновата градина, последвано от прожекция на азербайджанския филм „Али и Нино" в Дома на киното „Lucky", която ще се състои в същия ден в 18 ч. 

Фотоизложбата под наслов "Баку – хармонията между древното и модерното" визуализира красотата на столицата на Азербайджан и нейната история. Филмът "Али и Нино“ е на режисьора спечелил Оскар  Асиф Кападия и разказва за любовната история на мюсюлмански азербайджански младеж и християнско грузинско момиче на фона на борбата за независимост на Азербайджанския народ. 

Ето какви забавления предлага Пловдив днес:

16 ОКТОМВРИ: 

16 ч., Младежки център, Гребна база
Дебат "Сатиричните коментари - вредни или полезни", организиран от клуб "Дебати" 

17 ч., Цар-Симеонова градина
Фотоизложба „Баку – хармонията между древното и модерното“ по случай 100-годишнината на Азербайджанската демократична република

18 ч., Радио Пловдив, Концертна зала
Представяне на книгата "Пътят на художниците 2" от Красимира Алексиева

18 ч., Lucky Дом на киното
Прожекция на филма „Али и Нино“ по повод 100-годишнината на Азербайджанската демократична република 

18 ч., Галерия „Резонанс“
Изложба „Световен резонанс“  с участници от 10 държави 

20.45 ч. , Lucky Дом на киното, Зала 2
Фестивал „CineLibri”

  „Мъжът и бебето”