Къде да отидем в сряда в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 08:32, 07.04.2021

Един от образците на българската драматургия, пиесата „Майстори“ от Рачо Стоянов, почитателите на Мелпомена в града под тепетата ще видят на 7 април от 19 часа в Голямата зала на театъра. След възторжената премиера на 11 и 12 януари, пловдивският театър обяви и следващите дати на представлението, което обещава да е хит на сезона.

Пиесата „Майстори“ превръща историята за двамата дърворезбари Найден и Живко и тяхното съперничество за сърцето на Милкана в драма с антични размери. Красотата като вдъхновение и красотата като жертва е възелът на конфликта в тази класическа творба на Рачо Стоянов. За да се изправи зрителят пред вечния български въпрос – непременно кръвта ли е спойката на българския градеж; задължително ли е иконостасът на мъжа и твореца да е вдигнат върху женските сълзи и болка.

7 АПРИЛ:

16-19 ч., Галерия "Аспект"
Откриване на изложба живопис на Иван Краевски

19 ч., Драматичен театър, Голяма зала
„Майстори” от Рачо Стоянов; Режисура и сценография: Асен Шопов; Костюми: Цвета Марова; Участват: Симеон Алексиев, Русалина Чапликова, Константин Еленков, Мария Сотирова, Явор Бахаров, Мария Генчева, Добрин Досев, Валери Кьорлински, Марин Младенов, Красимир Василев, Петър Тосков, Стефан Попов, Николай Станчев