Къде да отидем в събота в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:15, 27.01.2024

27 ЯНУАРИ:

10.30 и 11.45 ч., Куклен театър

"Зайчето Питър" от Беатрикс Потър; Адаптация и режисура: Румен Гаванозов; Сценография и кукли: Станислава Кръстева; Музика: Христо Намлиев; Фотограф: Рад Димитров; Участват: Таня Георгиева, Татяна Андреева и Янчо Иванов

Спектакълът разказва за пакостливото зайче Питър, което не послушало майка си, и вместо да отиде за къпини със своите братчета и сестричета, влязло в зеленчуковата градина на мистър Макгрегър да яде марули. За нещастие стопанинът скоро разбрал това, но за щастие така и не успял да го хване. Уплашеното зайче се прибрало у дома, с мисълта никога повече да не влиза в тази ужасна градина, при тези ужасно вкусни марули, и този ужасно страшен мистър Макгрегър.

И още нещо, вече да слуша своята стара майка Зайка.

11 ч., Дом на културата "Борис Христов", Голяма конферентна зала
Ландшафтният архитект Невена Цветкова представя книгата си "Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративните дървета в населените места"

След дългогодишен труд по темата, свързана с декоративните дървета в населените места, Цветкова събира и систематизира информацията, която смята, че ще е полезна за широк кръг от хора, които се интересуват от темите за зелена архитектура, градоустройство, дизайн на градска среда и урбанизъм, проектиране на места на открито, управление на дъждовни води, жилищно или градско планиране, екологично възстановяване, планиране на паркове и места за отдих.

Ланд. арх. Невена Цветкова ще сподели резултата от своята работата си. Събитието ще протече със запознаване с историята на финалния вариант на наръчника, след което ще се проведе дискусия по темата с присъстващите.