Къде да отидем в понеделник в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:37, 17.01.2022

Поток от образи, древни и непознати, емоции, състояния, необичайни съчетания -  Антония Маринова - Crazy създава своя авторска техника на колаж от фотогафии, графични рисунки и други тайни съставки, за да предаде най-честно и вярно своето усещане за съвременния динамичен, преситен с информация свят Улавя реката на подсъзнанието и ни въвлича в едно сюрреалистично пътешествие, в което да пресеем най-важното за себе си.  Талантливата авторка показва творбеските си търсения от днес в галерия „Лабиринт” с вернисаж ог 18 до 20 ч.

Антония Маринова е родена през  1971 г. в Пазарджик, но живее и работи в Пловдив. Художественото ѝ образование започва в Художественото училище в Смолян със специалност "Художествена обработка на текстила", продължава с бакалавърска степен по Педагогика на изобразителното изкуство в ПУ "Паисий Хилендарски" и завършва с Магистър по фотография в класа на доц. Никола Лаутлиев в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”. Творческият ѝ дух не може да се органичи в един вид изкуство или стил, работи в различни направления -  фотография, живопис, графика, текстилни пластики.

Освен самостоятелни изложби, участва в много групови проекти и конкурси. Член е на СБХ, Националното сдружение на фотографска академия "Янка Кюркчиева", Камарата на занаятчиите в България и Дружеството на пловдивските художници. Носител е на множество награди и номинации, сред които изпъкват: Златен медал за репортаж на Фотографска Академия “Янка Кюркчиева“ - “Фотоакадемика“, София 2014; Медал от 68-ми Международен фотографски салон на Япония “The Asahi Shimbun” – Япония, 2007; Сребърен медал от I Международен салон на дигиталната фотография “Paracin 2007” – Парасин, Сърбия, 2007 и др. Най-новото отличие за работата на Антония Маринова дава ДПХ - Наградата за графика на дружеството за 2021 г. Нейни творби са притежание на галерии и частни колекции в страната и чужбина.