Къде да отидем в петък в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 08:35, 02.04.2021

Вълнуващият спектакъл „Закуска в „Тифани“ на Драматичния театър се завръща на сцена на 2 април от 19 ч. След премиерата на 19 октомври представлението по едноименната творба на Труман Капоти попадна в плен на Ковид кризата, въпреки огромните очаквания на публиката да преживее красивото представление на пловдивската трупа. Сега всички почитатели на театралното изкуство имат сериозна причина да се завърнат в храма.

„Закуска в Тифани” е театрален проект на режисьора Диана Добрева, която заедно с Александър Секулов е драматизирала текста. Сценографията е на Мира Каланова, костюмите – на Марина Райчинова, а музиката – на Петя Диманова. Хореографията е на Диана Добрева. Ролите изпълняват Климентина Фърцова, Константин Еленков, Симеон Алексиев, Кръстю Кръстев, Алексей Кожухаров, Добрин Досев, Тодор Дърлянов, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Маргита Гошева, Елена Кабасакалова. 

„Закуска в Тифани” е разказ за прелъстителната сила на свободата и за нестихващия копнеж по нея. Главната героиня Холи Голайтли, нарекла себе си „пътничка“, е сред най-сияйните литературни образи на ХХ век. Мъжете, които са я срещнали, с години продължават да виждат силуета й, да чуват светлия й смях, да чакат завръщането й… Онова завръщане, което лекува ранената от красотата мъжка душа”, анонсират от театъра.