Къде да отидем в четвъртък в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:30, 04.01.2024

4 ЯНУАРИ:

Мюзикълът "Исус Христос Суперзвезда" на Пловдивската опера ще се играе от 19 часа на цената на Дома на културата "Борис Христов". Силният визуален спектакъл на Веселка Кунчева е с участието на познати имена от българската сцена.

Рок операта на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър е представена за първи път на сцена през 1971 г. Сюжетът разглежда политическите и междуличностни сблъсъци на Юда Искариотски и Исус. Действието приблизително следва каноничното евангелие за последната, страстната седмица от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим, и завършва с разпването му на кръст.

Поставянето на спектакъла на Бродуей в Ню Йорк (най-населеният с евреи град в света извън Израел) предизвиква множество обществени спорове и противоречиви оценки, като става причина за протести от страна на много религиозни групи.

Екипът:
Диригент: Константин Добройков; Режисьор: Веселка Кунчева; Художник: Мариета Голомехова; Хореография: Явор Кунчев; Участват: Николай Воденичаров–Никеца, Владимир Михайлов и Юлия Йорданова Керана, Константин Кацаров, солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Пловдив.