Звездни певци идват на четиридневния Капана фест

  • от PlovdivTime
  • 15:58, 07.05.2024

Капана Фест отново е тук за поредното си издание от 9 до 12 май с обещание за четиридневен празник на музиката, занаятите и доброто настроение в сърцето на Пловдив.

Тази година форумът ще предложи разширена програма от събития, включително музикални изпълнения на живо, арт инсталации, работилници, базари и много други. Посетителите могат да очакват разнообразие от стилове музика, от независими местни банди до световноизвестни изпълнители, които ще забавляват гостите през целия икенд.

Голямата новина тази година е новата фестивална концепция, в която Капана Фест иска да наложи. Екипът на събитието влиза в партньорство с някои от най-големите фестивални и музикални оператори в страната, всеки от които ще получи главната сцена до Централна поща за една вечер.

Първата вечер - на 9 май – там ще се качат поп дивите и две от големите звезди на Вирджиния Рекърдс - Дара Екимова и Мила Робърт, които вече обещаха на пловдвичани невиждано аудио-визуално шоу, а освен това загатнаха и за предстоящо дуетно изпълнение, което публиката на Капана Фест ще може да чуе преди всички. На 10 май пък една от най-легендарните хип-хоп групи в историята на жанра – Оникс ще влязат ударно на сцената в Пловдив. Дуото от седмици подгрява българската публика в социалните мрежи за предстоящото шоу под тепетата.

На 11 май главната сцена ще приюти цяла плеяда от талантливи музиканти и изпълнители, с които София Лайв Фест ще се включи в програмата на Капана Фест. Ще слушаме Жлъч, Григовор и Гена, които от години променят хип-хоп сцената в България. Заедно с тях гостите на фестивала ще могат да чуят и страхотните Лена и Яна, както и авангардните Писта Машина и пловдивската банда TDK.

Финалът ще бъде даден от специалната програма на Пловдивската опера в неделя - 12 май, които се включват с цели три концерта - "Къде ми са детските книжки" с най-обичаните песни от родните детски филми със специалното участие на Керана; „Опера Бутик“ с участието на солистите на Държавна опера-Пловдив; „Хитовете на Fame” – с най-известните песни от бродуейския мюзикъл, превърнали се в диско класики.

Билети за всяка от вечерите все още има в търговската мрежа, като всички приходи от тях отиват за музикантите, които ще дадат всичко от себе си през четирите фестивални вечери. Разбира се, Капана Фест ще даде и път на редица млади и талантливи местни музиканти на арт сцената на мостовото съоръжение над подлеза на ул. „Гладстон“, където пък музикалната програма остава със свободен достъп и без билети.

„Капана Фест е нещо повече от просто събитие; това е преживяване, което обединява хората чрез силата на творчеството. Нашата цел е да създадем среда, в която артистите могат да изразят себе си, а общността може да се събере, за да сподели страстта си към изкуството във всичките му форми“, казват основателят и организатор на фестивала Никола Сивков.

Освен музикалните изпълнения, посетителите могат да разгледат разнообразните щандове на занаятчийски базар, показващи ръчно изработени стоки и съкровища. За тези, които търсят малко почивка, ще има различни арт инсталации, разпръснати из района, както и семинари и работилници, ръководени от опитни професионалисти в различни области. Капана Фест по традиция ще остави и своя отпечатък върху фестивалната зона – над 15 нови дървета ще се появят в пешеходната зона над подлеза на „Гладстон“ и ще останат там и след фестивала, за да могат да напомнят за духа на Капана Фест и колко е важно всички заедно да се грижим за местата в града ни, които споделяме.