Звездни музиканти превръщат Пловдив в световна столица на китарата

  • от PlovdivTime
  • 10:53, 03.10.2021

И тази година от 4 до 7 ноември Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници.

"Ще приветстваме великолепни световно известни китаристи Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други. Не по-малко вълнуващи са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: „Цинга Манга Фънк", „Pop&Rock Meets Jazz", „Александър Леков Трио" и много други", казват от екипа на престижния форум.

Стремежът на организаторите е да представя на фестивалните сцени заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти – бъдещи звезди.

В последните години Plovdiv GuitArt Festival се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата.

Фестивалът е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма „Творческа Европа"на Европейския съюз за периода 2017-2021 г. Организира се с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 г.

Фотография: Илюстративна