Звезден старт на Франкофоли! 6 часа публиката пя и танцува с Ищар, Нувел Ваг и DJ Уили Уилям

  • от PlovdivTime
  • 15:55, 22.06.2024

Звезди, публика, която не спря да танцува до полунощ и много емоции. Така изглеждаше първата вечер на фестивала "Франкофоли 2024", който започна снощи на Гребната база. Старт на събитието дадоха кметът Костадин Димитров и директорът на българската секция Христина Спасова. На сцената един след друг се качиха Иво Димчев и дамите от френската сензация Нувел Ваг. Звездата на вечерта, разбира се бе Ищар, с която публиката пя близо час. Не по-малко аплодисменти събра и невероятнияj DJ Dj Уили Уилям , който миксира популярни денс парчета и успя да накара стотиците фенове да танцуват. Компания на сцената му правиха и група малки танцьорки, които показаха завидни умения. Поантата на програма бе Паров Стелар, който миксира електронна музика с етно джаз. 

Днес фестивалът продължава на пълни обороти, като стартът отново е в 18 часа. Програмата открива Алексис Карлие с невероятния си глас, който препуска през цели 4 октави. След него ще слушаме Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Рудиментал /Rudimental/.

Фестивалът Francofolies de Bulgarie се провежда на Гребна база Пловдив и с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019.