Звезда от “Момчето си отива“ завладява Пловдив с моноспектакъл

  • от PlovdivTime
  • 12:33, 24.09.2021

Музикално-поетичен моноспектакъл „Ние, вие и аз” на Сашка Братанова по стиховете на Миряна Башева и музиката на Стефан Димитров ще се случи на сцената на театър „Хенд” на 24 септември от 19.30 ч.

Актрисата, която изигра някои от най-емблематичните роли в киното ни във филми като „Момчето си отива”, „Петимата от Моби Дик”, „Най-добрият човек, който познавам”, „Два диоптра далекогледство”, се завръща на театралната сцена след дълго отсъствие.

В поредица от свои интервюта, актрисата не криеше огорчението си, че след отстраняването си от трупата на Малък градски театър „Зад канала”, единственият човек, подал ѝ ръка, е Пепа Николова.

„Направихме едно представление по стихове на Миряна Башева и Стефан Димитров, което играехме заедно. Когато беше болна, сядаше сред публиката и аз го изигравах сама”, споделя Братанова и допълва: „В моноспектакъла преди всичко става дума за любовта. Но, ако познавате поезията на Миряна Башева, при нея любовта винаги е проблемна. По-широката аудитория може да съди за нея от песните на "Тоника"-"Нека да е лято", на Богдана Карадочева -"Ти и аз","Ние Вие и Аз","Актьорът", на Йорданка Христова-"Като камък на шия" и много други. Ирония, сарказъм, борба на характери, тъга и малко радост”.

Точно тази магия ще преживеят и зрителите на спектакъла.

ВИЗИТКА:

Сашка Братанова завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1972 г. в класа на проф. Гриша Островски. През периода 1972-1975 г. играе в Бургаския театър, а по-късно и в Театър "София" (1975 - 1990).
През 1992 г. играе на сцената на Малък градски театър "Зад канала" София. През 2006 г. отива в Драматичен театър "Крум Кюлявков" в Кюстендил (2006 - 2010). Член на САБ (1972).