Женската чувственост вдъхновява в изложба на Лили Кючукова в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:52, 20.11.2022

Жената, нейното интимно пространство, чувства и емоции, са фокус в новата изложба с живописни творби на Лили Кючукова. “Фигури” ще бъде открита на 26. ноември от 18 часа в  Пловдивски културен институт. Куратор на изложбата е художникът Илиян Колев.

 „Някои от моите картини са вдъхновени от един видян случайно поглед и жест на ръка, поставен на хълбока на жена“, споделя авторката.

Лили Кючукова живее и твори в Пловдив. Значителна част от живота ѝ преминава във Франция – омъжена е за скулптура Ален Роа. Завършила е факултета по Изобразително изкуство „Св.Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. От 1991 г. е член на СБХ и картините ѝ са представени в повече от 40 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Творбите ѝ са част от колекциите на ГХГ-София, ГХГ-Пловдив, частни колекции в страната и чужбина – Франция, Холандия, Америка, Италия, Германия, Швейцария, Австралия, Австрия, Белгия, Англия, Люксембург.

„Каним всички пловдивчани и гости на града на откриването на 26. ноември от 18 ч. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16 до 21 часа, както и в събота и неделя от 11 до 17 ч.“, канят от Пловдивски културен институт.

 

Снимката е илюстративна