Жарава с три песни в световна класация за етно музика, готви проект със световен композитор

  • от Мария Луцова
  • 17:32, 08.01.2021

Пловдивската формация ”Жарава” с ръководител Владимир Величков отново е в Топ 40 на Балканите с цели три парчета в декемврийската класация на най-голямата платформа за етно музика Етно Клоуд. Вече трета година музиката на талантливите артисти е на челни позиции в класациите на платформата. 

"Това е голямо признание и чест както за Пловдив, така и за България имайки в предвид огромната конкуренция от над 90 000 артисти и групи от цял свят", коментира Владимир Величков. 

На 1 януари пиесата "Заедно", посветена на Европейската столица на културата-Пловдив 2019 г. и изсвирена за първи път на откриването на инициативата на 12.01.2019 г.бе излъчена в праймтайма на bTV като част от най-доброто от формата "България търси талант", където пловдивчани участваха. 

През изминалата година - въпреки пандемията, формация "Жарава" направи два много емблематични концерта - на Младежкия хълм по случай Празника на Пловдив, и  спектакъла "Духът на България " на Античния театър.

2021 г. също се очертава изключително натоварена за талантливите музиканти. Предстоят им концерти в страната и чужбина, а най-интересното е през септември и октомври, когато в София и Пловдив ще участват заедно със симфоничен оркестър, оперни артисти в спектакъл с музика на американски композитор, работил със Стинг, Джанет Джаксън и други големи звезди на поп музиката.