„Жарава“ с онлайн концерт под мотото „За да продължим Заедно“

  • от PlovdivTime
  • 14:39, 21.07.2020

Музикална формация „Жарава“ ще изнесе онлайн-концерт под  мотото „За да продължим Заедно“ на 23 юли от 20 ч.

"Очаквайте един концерт, подготвен и изсвирен във времето на изолация, който ще повдигне духа ви. Той включва програмата от участието ни във фестивала „ПетроДжаз“ и още изненади. Музиката, която ще изпълним, е изцяло авторска, изпълнена с дълбок поклон към българското, а импровизаторският дух и интерпретациите на музикантите носят енергия и оптимизъм“, казват музикантите.

"Жарава" е създадена от музиканта и композитор Владимир Величков. Състои се от 9 изключително талантливи млади музиканти и певици, които изпълняват както традиционни фолклорни произведения с иновативно звучене, така и авторски композиции на фолклорна основа. В композициите се съчетават фънк, джаз, поп с български фолклорни инструменти и гласове. Обединяването на съвременната музика с фолклора е насочено към младото поколение, като по лек и елегантен начин го връща към корените му.

Музикантите от „Жарава“ вярват, че изпълението си ще помагнат в тежки моменти, затова ще успеем всички заедно.

Онлайн-концертът на Формация "Жарава" е осъществен по проект по Компонент З „Гражданска активност“ от Наредбата на община Пловдив за финансиране на културни събития.

Линкът за концерта ще бъде публикуван на сайта на община Пловдив и на страницата на Жарава във фейсбук.