Заради задължителните сертификати и тестове: Драматичният театър променя програмата си

  • от Мария Луцова
  • 10:43, 10.11.2021

Драматичният театър реорганизира екипа си и променя програмата си през ноември заради усложнената епидемична обстановка. Това е втората културна институция под тепетата след Градската художествена галерия, която обяви официално, че въвежда специален режим за новите правила, изискващи зелен сертификат или тестове както от посетители, така и персонал.

„Поради усложнената епидемична обстановка и грижата ни за Вашето здраве и това на екипа на Драматичен театър – Пловдив се налага програмата на театъра за месец ноември да бъде редуцирана”, обявиха от екипа.

Целта им е да не събират различни екипи от артисти и технически състав, които са част от разнообразната програма на театъра, и така да се избегне рискът от пламване на зараза. От театъра, както и от другите културни институции под тепетата, а и в България, след влизането на новите правила на здравните власти, споделиха , че се усеща сериозен отлив на публика. При това от Драмата и Операта осигуриха възможност на публиката си да ползва преференциални цени за антигенни тестове, за да могат да посещават културни събития.

Така в програмата до края на ноември остават следните спектакли – „По-полека” (10 ноември, 19 ч.), „Капан за самотен мъж” (12 ноември, 19 ч.), „Укротяване на опърничавата” (12 и 18 ноември, 19 ч.), „Догодина по същото време” (19 ноември, 19 ч.), „Капан за самотен мъж” (24 ноември).

От програмата падат „Слава” (15 и 26 ноември), „Укротяване на опърничавата” (16 ноември), „Експрес ХХ век” (20 ноември), „Закуска в Тифани” (22 ноември), „Мартин, Данчо и майка им” (22 ноември), „От другата страна на живота” (25 ноември).

„Билети за всяко от отменените представления можете да върнете до 14 дни след датата на обявената за тях дата - за билети, закупени на каса. Сумите за закупените онлайн билети ще бъдат автоматично възстановени в най-кратък срок по картите/сметките, с които са платени”, казват от екипа на Драматичния театър.

Днес се очаква да бъде публикувана и програмата за декември, когато ще бъде обявена и датата на едно от най-важните и мащабни събития в театралната година на Пловдив – премиерата на спектакъла „Коприна” по Алесандро Барико на режисьора Диана Добрева, с който трупата ще отбележи 140 години от основаването на първия професионален театър в България - Пловдивския.

Очакват се и още вълнуващи събития, с които артистите да почетат внушителния юбилей.