Започва ХХІV годишен фестивал на фантастиката в България „Булгакон 2023“

  • от PlovdivTime
  • 16:40, 18.09.2023

ХХІV -ят годишен фестивал на фантастиката в България „Булгакон 2023“ ще се проведе от 22 до 24 септември в Пловдив. Събитията от програмата ще се състоят на три локации - в Дом на културата „Борис Христов“ и хотелите „Пълдин КООП“ и „Лайпциг“.

Булгакон е ежегодна среща на любителите на фантастиката в България, която се провежда повече от две десетилетия. Изданието „Булгакон 2023“ в град Пловдив е с подкрепата на Национален фонд "Култура" и Ozone.bg.

Във фестивала ще вземат участие множество български писатели и други дейци в областта на фантастичните жанрове, както и специалните гости Питър Уотс (Канада), Ерик Симон (Германия), Франческо Версо (Италия), Алекс Шварцман (САЩ) и други.

Част от срещите ще се проведат онлайн с участието на творци от различни страни по света. Посетителите могат да видят многобройни събития, изложби, викторини и игри, както и традиционния за фестивала - търг на книги.

В рамките на „Булгакон 2023“  ще бъдат обявени и наградени победителите от конкурса за фантастичен разказ на тема „Фантастичната българска провинция“.