Забавният моноспектакъл „Приятно ми е, Ива!“ гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:22, 15.02.2021

„Приятно ми е, Ива!“  - моноспектакъл на актрисата Ива Тодорова, пловдивчани ще могат да гледат на 7 март от 19 часа на сцената на Дома на културата „Борис Христов“. Режисьор на спектакъла и постановъчен консултант е  Стоян Радев, сценографията е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев, костюми -  Елица Георгиева.

Моноспектакълът „Приятно ми е, Ива!“ е от афиша на Театър 199, автор е Ива Тодорова и е отличен с няколко престижни награди: Ива Тодорова - награда "Икар" 2019 г. за водеща женска роля; „Приятно ми е, Ива!“ - награда "Икар" 2019 г. за драматургичен текст; Ива Тодорова - извънредна награда "Златен кукерикон" 2019 за индивидуално театрално постижение; Ива Тодорова - номинация "Икар" 2019 г. за водеща женска роля; „Приятно ми е, Ива!“ - номинация "Икар" 2019 г. за драматургичен текст.

Сюжетът е изключително забавен, а житейските ситуации, които Ива пресъздава са наситени с много жив хумор и талант.

„Хич не Ви се ходи на работа? Естествено! Но какво да кажете на шефа? Бъдете изобретателни. Изберете кое от оправданията по-долу би било разумно да изтъкнете по телефона.

Прокапа ми парното и покривът също. Плувам. Детето не иска да ходи на градина. Баба ми почина. И дядо й също.Сестра ми роди четиризнаци. Зет ми припадна.Махмурлук! Вече съм на седма бира. От затвора се обаждам. Имам въшки. Ламата ми боледува. Удари ме ток. Умирам. Ударих шестица от тотото. (Дочуване!) Сами в къщи може да се заемете с приятни занимания...“ 

Представлението е с продължителност 90 минути. Билети на цена 15,18 и 20 лева вече се продават на касата в Дома на културата.