Юлиан Вергов, Алекс Сърчаджиева, Ива Тодорова и Петър Антонов „С гръб към залеза” в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 23.01.2023

Юлиан Вергов, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова и Петър Антонов гостуват в Пловдив със „С гръб към залеза”. Спектакълът по текст на Яна Борисова ще се играе на 14 февруари от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Режисьор е Димитър Коцев-Шошо, музиката е дело на Милен Кукошаров, а сценографията на Елис Вели.

„С гръб към залеза“ е спектакъл, който разказва две различни любовни истории, през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои - професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу; неговата асистентка, по която той е силно увлечен; световно известен пианист; писателка, която издава книга- бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста).

Благодарение на новата книга, съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания.

Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.