Аниме фест пренася духа на Япония на площад Централен в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:48, 18.04.2021

Аnime & Gaming Festival се завръща в Пловдив на 19 юли на пл. "Централен". Събитието се проведе за първи път в Пловдив на 22 юни 2019 г. в палата 10 на Международен панаир Пловдив, като част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 в партньорство с EU JAPAN FEST. Събитието беше посетено от над 2500 души - пловдивчани и гости на града от цяла България.

През 2021 година то ще бъде променено, съобразно с обстановката, възникнала в България и света през 2020 г. Най-значителната промяна ще се състои в провеждането на събитието на открито, на площада пред Централна поща. Промяната на локацията няма да попречи за провеждането на повечето атракции, свързани с традиционната и съвременна японска култура! Очаквайте лекции, демонстрации и прожекции, свързани с Япония, косплей конкурс с награди и работилнички по различни изкуства. Ще има и изложба на произведения на български творци, вдъхновени от Япония и нейните изкуства, зона електронни спортове и настолни игри, разказват организаторите.

Партньори на проявата ще покажат щандове със стоки, свързани с Япония, демонстрации на рисуване на японски комикси, тематични и информационни кътове и комикс читалня.

Проектът се осъществява от СНЦ „Накама“.