Виртуозът Светлин Русев превръща Пловдив в столица на световната музика

  • от Мария Луцова
  • 09:46, 21.11.2022

Изключителният цигулар Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника" с водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет "Пилекадоне", талантливите млади оперни певци Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов ще превърнат Пловдив в сцена за световно изкуства на 26.и 27. ноември. Към тях ще се присъединят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, избрани за ролите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг ще превърнат Пловдив в столица на музиката на 26. и 27. ноември.

В концерта на 26. ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат произведения от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в изпълнение на Светлин Русев и квартет "Филхармоника".

На 27. ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна мисия за представяне на млади оперни певци на сцената на МФ "Дни на музиката в Балабановата къща", знаменитата оперна прима Красимира Стоянова подготвя певците Стефани Кръстева и Емил Павлов специално за участието им в музикалния спектакъл "Ромео и Жулиета завинаги".

Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация "МузикАртисимо" и Министерство на културата.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Фотография: Софийска филхармония

Kоментари

коментар
лучева, лучева . . .
16:51, 22.11.2022
Отговор

. . . ей с такива напомпени с въздух под налягане служебни ВЪЗТОРЗИ ВСЕ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ЕВРОПЕЙСКИ, СВЕТОВНИ и Галактически "столици" докато издокарахме Града до сегашното . . . дередже. Огледай се, ма! Да виждаш изостанали да не са се махнали някои от истинските, обикновени Прости КОРЕНЯЦИ?