Весела Бабинова гостува с “Пистолет в Торнадо“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:59, 18.03.2024

Весела Бабинова като Анджела в популярния моноспектакъл „Пистолет в Торнадо", който оживява и на българска театрална сцена, гостува под тепетата на 1 април от 29 часа в Дома на културата "Борис Христов". Сюжетът, тясно обвързан с Хамлетовия монолог “Да бъдеш или да не бъдеш” от едноименната Шекспирова пиеса, ще се разгърне пред публиката. Историята ще ни срещне с една жена от малък град. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

„Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: “Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: “Думи, думи, думи”, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Режисьор е Васил Дуев–Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Антони Рикев.

Това ще бъде втора постановка на продуцентското дуо „BREAK A LEG” Луиза Григорова – Макариев и Александър Сано, след премиерната „ОТБЛИЗО“, която дебютира в средата на юли месец тази година и вече е гледана от над 5000 души.

Весела Бабинова е носителка на награда „Аскеер“ за изгряваща звезда и „Икар“ за поддържаща женска роля. Позната е още от телевизионния екран с ролята си в „Мен не ме мислете“ и “Денят на бащата“.