Във Фейсбук: Пловдивската опера ще прави “Изкуство в тишина“

  • от PlovdivTime
  • 14:59, 20.03.2020

Държавна Опера-Пловдив стартира официално платформата "Изкуство в тишина" с видео рубрика, чието първо издание е посветено на премиерния спектакъл "Исус Христос Суперзвезда". Представлението все още не се е срещнало с публика, защото бе отменено заради карантината срещу заразата от коронавирус. Първото събитие е днес от 18.15 часа и можете да го проследите на страницата на Операта във Фейсбук.

В първото издание на "Изкуство в тишина" ще ви срещнем с част от екипа на спектакъла в деня, в който бе насрочена втора премиерна дата! За процеса, за музиката, за уроците и за смирението разговаряме с Веселка Кунчева, Константин Добройков и Никеца. Срещата под карантина ще води Лили Бързева, разказват от Операта.

Това ще бъде само първото събитие, с което от трупата се надяват да запълнят поне в малка степен липсата на живо изкуство.В следващите издания на рубриката ще се говори за това как се твори без пряк контакт с публиката, екипът на Операта ще надникне зад кулисите на спектакли, ще срещне публиката си с аристи и музиканти, ще разгърне образователните програми за най-малките, а също и за по-големите със споделяне на весело знание.

Освен с екипа на Държавна опера-Пловдив ще ви срещаме с журналисти, психолози, артисти и хора на културата, казват още от трупата.

Фотография: Александър Богдан Томпсън