Васил Тенев представя „Вдъхновения“ в Градската галерия в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:50, 10.04.2024

Васил Тенев ще посрещне публиката на откриването на своята самостоятелна изложба „Вдъхновения“ на 12 април от 18 часа в Градската художествена галерия на Главната. Авторът е верен на пристрастието си към абстракцията, в която композиционно вплита декоративна фигуративност.

Васил Тенев е роден на 5 май 1962 г. в Мадан. Възпитаник е на пловдивската Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и е магистър по графичен дизайн в Националната художествена академия в София, в класа на проф. Димитър Серезлиев (1996).

Работи в областта на живописта, графичния дизайн и керамиката. Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби в различни градове в България, Италия, Словакия, Чехия, Австрия. Участва в голям брой съвместни и колективни биеналета и отделни изложби в България, Италия и Словакия. Отличен е с първа награда на X Международен конкурс по живопис TROFEO ARTE NEL MONDO в Чезенатико, Италия (1994). Негови произведения могат да се видят в редица частни колекции у нас, в Италия, Германия, Австрия, Словакия и Дания.

Новата му изложба „Вдъхновения“ може да се разгледа до 2 май.