Васил Петров отпразнува рождения си ден с голям концерт в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 20:00, 01.05.2023

Магнетично, завладяващо, затрогващо – това са само част от думите, с които може да се опише концертът на изключителния Васил Петров в Пловдив. В Международния ден на джаза, той излезе на сцената на Plovdiv Event Center заедно с врачанска филхармония, за да отпразнува и рождения  си ден.

Верен на своя стил, той потопи публиката си в магията на симфоничния джаз и изпя някои любими световни хитове както и свои авторски парчета.

Едно от първите парчета, които дадоха началото на вълнуващата нощ беше “Smile” на Чарли Чаплин.

Негови гости бяха Зорница Иларионова, Валерия Стоянова, Йордан Тоновски, Христо Минчев, Кристиан Желев.

Освен цветя от своите почитатели, джазменът получи торта от клуба и няколко затрогващи видеа с пожелания от свои приятели. Мария Илиева, Хилда Казасян и Теодосий Спасов бяха изпратили емоционални записи, които бяха пуснати по време на концерта.

Както винаги почтителен към своите фенове, той слезе от сцената и изпя няколко парчета между масите, което беше неговият начин да каже на всички: „Обичам ви и благодаря“!

Емблематични парчета като „Fly me to the moon”, “Yesterday”, “Killing me softly”, “I was made to loving you”, “Soldier of fortune”, “Can`t Take My Eyes Off You “, „Ol' Man River “, “New York” разтопиха публиката.

За бис, той беше оставил три магични изпълнения - „My Way”, “Besame mucho”, “Stangers In the night”.

 

На 30 април, Международния ден на джаза, всички закупили билети за концерта на Васил Петров в Plovdiv Event Center изживяха една одухотворяваща нощ под звуците на симфоничния оркестър на Враца и изключителния български певец.

 ГАЛЕРИЯ: