Вълнуващ филм за Петя Дубарова с предпремиера в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:24, 15.01.2022

Пловдив ще бъде домакин на ексклузивната предпремиера на филма "Петя на моята Петя", посветен на поетесата Петя Дубарова, на 19 януари от 18.30 часа в Кино "Арена" в мол "Марково тепе". На предпремиерата ще участват актьорите от продукцията, които участват във филма.

„Петя на моята Петя“ е филм, който гради мостове между миналото и настоящето и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си, противопоставяйки се на системата, която цели да превърне младежите в „консервни кутии без етикети“? Историята е вдъхновена от живота и творчеството на талантливата Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта по онова време.

Филмът за онази борба на всяко поколение да бъде себе си със собствените си изразни средства и методи. Да защити своите ценности, макар и грешни в очите на другите. Прелиства страници с поезия, отваря незаздравели рани и настоява за отговори. Строи мостове между миналото и настоящето, защото истината има много лица, а историята се повтаря.

Премиерата в кината през 2022 г. е по повод навършването на 60 години от раждането на забележителната Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта по онова време.

 

Kоментари

коментар
guest
14:25, 17.01.2022
Отговор

Поправете си грешката в името на поетесата, автори!