В подкрепа на медиците ни: “Ако си дал“ на Емил Димитров звучи на всеки кръгъл час по радиата

  • от PlovdivTime
  • 11:59, 26.03.2020

 Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, в знак на подкрепа към българските медици, поде инициативата радиата да излъчват една от най-обичаните български песни в изпълнение на Емил Димитров – „Ако си дал“. Песента звучи в последните минути преди всеки кръгъл час, и така медиите подкрепят всички лекари, медицински сестри, фармацевти, санитари и доброволци, които се борят в битката срещу коронавируса.

Българската музика винаги е била източник на надежда и опора за народа ни през цялата му история. Инициативата на АБРО е чудесен начин да се покаже дълбокият смисъл на родното творчество за духа на българина.

Музикаутор, които подкрепиха идеята на АБРО,  призова българските медии да продължат тази положителна тенденция, като увеличат съдържанието на българска музика в програмите си за постоянно. Чрез родната музика медиите, чиято обществена функция е безспорна, ще подкрепят духа на българите и ще им дадат кураж. Защото самото общество вече показа, че иска българска музика и сега то има най-голяма нужда от нея.

"Ако си дал" е една от знаковите български песни. Автор на текста е Иля Велчев, а музиката - на изпълнителя й Емил Димитров.