В Деня на Съединението: Д’Нейчо открива изложба ‘‘Еволюция едно‘‘ в галерия „Капана“

  • от PlovdivTime
  • 18:36, 27.08.2020

Художникът Нейчо Дойчев–Д’Нейчо ще представи пред пловдивската публика „Еволюция едно“ – изложба с ретроспективен характер, разположена на двата етажа в галерия „Капана“ от 6 септември до 8 октомври. На първия етаж авторът ще покаже творбите от едноименния си проект, а на втория ще се подредят произведения от различни етапи на творческия му път. Отвореното откриване на експозицията ще е от 17 до 20 часа в Деня на Съединението, когато почитателите на изкуството ще могат лично да се срещнат с автора. 

Според Нейчо Дойчев–Д’Нейчо: „Мотивацията и идеята за проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ са провокирани от протичащите процеси на дигиталната революция в обществото, започнала преди десетки години.

Човешкият вид е биологично същество с органично и духовно развитие в своята ‘‘Нулева еволюция“ , развивала се и оформяла се с милиони години. ‘‘Еволюция едно‘‘ е започналата подмяна на човешката анатомия чрез развитие на технологиите. “Еволюция едно“ е начало на промяна на естествената човешка еволюция. ‘‘Еволюция едно‘‘ е промяна на органичното и духовно съзнание в търсене на биологично безсмъртие в далечното бъдеще и с вероятност за изчезване на биологичния вид . ‘‘Еволюция едно‘‘ е втора версия човек.

Проектът ‘‘Еволюция едно‘‘ е моя добавена реалност на въображение в алтернативния свят на бъдещето.
Проектът е нещо повече от изкуството на въображението, изобразявайки го със съвременни артистични материали - холограмно фолио , пластично огледало , плексиглас , скулптура и др. 

Послание на проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ : ‘‘Хора, трябва да опазим красивата си човешка биология.‘‘ 

Бъдещето изглежда толкова неизвестно и загадъчно, че всички мои методи да го визуализирам с формите на изкуството изглеждат абсурдни и нереални, но си струва… за артиста.“