Уляна Ненова-Тодоро показва своите живописни “Спомени от вечността“

  • от PlovdivTime
  • 16:21, 26.01.2021

Дружество на пловдивските художници представя изложба-живопис със заглавие „Спомени от вечността” на  Уляна Ненова – Тодоро. Залата е Културен център на Радио Пловдив на ул. “Дондуков” № 2. Изложбата  ще продължи  до  19 февруари 2021г.

"Изложбата „Спомени от вечността" е символичен жест към пловдивската културна общественост. Желание да се сподели. Опит да разведри, да даде оптимизъм в този не лек момент, в който живеем.  Да се опита да върне усмивките на своите зрители. Карантината е за нашите тела, но не и за нашия дух", разказва художничката. 

Полет на едно освободено възприятие за света. Издигащ се високо в нашите сърца. Това са разкази за нашата светла същност.  Пространства където нашето светло Аз живее. Преживява невероятните случки на живота, които водим, без да се обижда и сърди. Просто се радва на прекрасната възможност да бъдеш тук и сега. Тук в този град, в този момент.

"Тази изложба ни напомня за отдавна забравени, скътани в сърцата ни спомени. Спомени за прекрасните пространства на нашето съзнание, с които ние сме се срещали в нашето детство. Възторга, с който ние сме изучавали света. Пространства на нашите мечти. Живели сме в тях години, но постепенно в делничния ден този спомени, са се скрили в сивотата на ежедневието.  Мечтите ни са  винаги придружени с чувствата на радост и свобода. Точно за тази свобода на духа се разказва в картините на Уляна Ненова – Тодоро", споделят организаторите. 

 

Коя е Уляна Ненова – Тодоро?

Уляна Ненова – Тодоро е завършила Националната Художествена Академия в София. Нейният творчески път се преплита с историческата ситуация на периодичните социални промени на нашето време. За да повиши своята квалификация и за да практикува своята професия на свободен художник, тя заминава за Италия. Изучава съвременните течения на модерната живопис. Израства в среда на високи художествени постижения. Намира своя стил. Организира изложби в Италия, Франция и Швейцария. 

Авторката умее да създаде настроение. Изгражда един нов уникален свят. Нейни произведения присъстват в колекции галерии и частни лица в Италия, Швейцария, Франция. Представена е от галерия в Англия.