Ул. “Иван Вазов“ става Пешеходна зона за Деня на Съединението и 7 години от спечелването на титлата Европейска столица на културата

  • от PlovdivTime
  • 12:16, 01.09.2021

Улица „Иван Вазов“ става ПЕШЕХОДНА ЗОНА за два дни по повод празниците на града – 5 и 6 септември. Пловдив обича своите улици, а всички обичат Пловдив, затова празнуваме #ЗАЕДНО.

На открита сцена, разположена в отсечката между ул. „Авксентий Велешки“ и площад „Централен“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на  тематична музикална програма, ексцентрична и любопитна колекция от ретро автомобили, и да се срещнат  с гигантското семейство на „Пешеходна зона“ – премиерният спектакъл на открито за деца и възрастни на Държавен куклен театър Пловдив. За пълноценното преживяване ще допринесе и прекрасната архитектура и атмосфера на една от емблематичните улици в Пловдив.

5 септември, неделя

13:00 – 14:00 ч. – „Пешеходна зона“ - спектакъл - шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив

16:00 – 18:00 ч. – Изложение на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92 и специални гости Ретро Автобуси

18:00 ч. - D2 & Friends Acoustic

19:15 ч. - Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката

21:00 ч. – група „Ревю“

 

 6 септември, понеделник

18:00 ч. – Hot Club de Plovdiv

19:30 ч. – УИКЕДА

21:00 ч.-  Среща с деди Йожи -музикална вечер с музиката на Йосиф Цанков по повод 110-а годишнина на композитора. С участието на Михаил Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон), застават още Димитър Льолев (саксофон), Милен Кукошаров (кийборд), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (ударни).

Организацията на събитието е съобразена с всички действащи наредби на здравното министерство.