Ученичка на Райна Кабаиванска пя на Арена ди Верона в памет на жертвите на COVID-19

  • от PlovdivTime
  • 18:32, 05.08.2020

Звездата на оперните театри в Рим, Парма, Венеция и Генуа Витория Йео откри Летния фестивал в Арена ди Верона. Южнокорейското сопрано си партнира на сцената със Соня Ганаси, Алекс Еспозито и Самир Пиргу. Вечерта, посветена на жертвите на COVID-19, започна с минута мълчание.

Специален гост на събитието бе Райна Кабаиванска. Витория Йео е една от най-успешните ученички на маестрата. Обучава се в нейните майсторски класове от 2010 година, включително и в Нов български университет. Печели множество международни конкурси в Италия.

Учител и ученик ще се срещнат отново тази есен в Пловдив. На 04 септември Витория Йео ще участва в „Мадам Бътерфлай“ в Античния театър. Режисьор на постановката е Нина Найденова, а диригент - маестро Найден Тодоров. И двамата са възпитаници на Нов български университет. Райна Кабаиванска ще бъде специален гост.

Тази година Майсторският клас на Райна Кабаиванска, който ще се проведе от 8 до 26 септември в Софийската опера и балет, отбелязва 20-годишен юбилей. Регистрацията на кандидатите е до 3 септември, конкурсното прослушване - на 7 септември.