Убийствен трилър, заснет в Пловдив, тръгва по кината през май

  • от PlovdivTime
  • 12:11, 01.04.2024
Пловдивската премиера на игралния филм „Ретроспект“ бе снощи в Лъки Дом на киното, филмът закри „София Филм фест в Пловдив“ .
Филмът на Стивън Люис Симпсън, който е сценарист, режисьор, оператор и играе една от главните роли е заснет в Пловдив и е едно голямо и дълбоко обяснение в любов към страната ни. Най-голямата изненада за Стивън Люис Симпсън при създаването на филма е, че намира всички актьори за ролите в град Пловдив. Едната главна роля се изпълнява от актьора Симеон Алексиев, ветеран в трупата на великолепния Драматичен театър - Пловдив, а към него се присъединяват колегите му Елена Кабасакалова и Стефан Попов.
Ролята на чужденец играе австралиецът Марк Фаулър, солист в Държавна опера-Пловдив.

Основателят на театър "Хенд" Иво Игнатов (Кени) играе четвъртата главна роля във филма, неговата партньорка в театъра Здравка Христозова също има роля. Представител на Кукления театър във филма е Венцеслав Димитров.

Голямото откритие за режисьора, за екипа и за публиката е фантастичната Юлия Йорданова (Керана). Това е първият филм на Юлия и тя е изключителен талант.

За една от „главните звезди“ на филма, Стивън Люис Симпсън определя неговото основно място – една стара къща в Стария град на Пловдив. Симпсън полага изключителни усилия, за да осигури идеалното място, затова той я купува. Много пловдивски филм, много любими актьори, много интересен криминален сюжет.

"Ретроспект" тръгва по киносалоните в страната от 3 май.