Музикално-артистичен форум в Пловдив кани на концерт „Песните на Верди и Белини“

  • от PlovdivTime
  • 17:50, 02.10.2021

Сдружение „Кей-Търн“ представя  концерта „Песните на Верди и Белини - предшественици на великите им оперни шедьоври“ като последна шеста част от своя творчески проект "И утре ще ни има!" реализиращ се с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Песните на Верди и Белини са прекрасни образци на песенното изкуство. Не са толкова често изпълнявани, както тези на големите песенни композитори Чайковски, Рахманинов, Шуберт, Шуман и други. Въпреки това, са не по-малко красиви, не по-малко трудни за изпълнителя и не по-малко дълбоки в своето преживяване като натюрел.

Участват д-р Елена Чавдарова-Иса /мецосопран/, Евгения Ралчева /сопран/ Светлана Иванова /сопран/, доц. д-р Надежда Кузманова /пиано/, Маринела Маринова /пиано/ и Ваня Балева /пиано/ ; Водещ: Валерия Минева ; Музикален директор: Милена Захариева ; Режисьор: Мариана Ангелова.

Творците от Музикално-артистичен форум Пловдив ще ни представят как всяка една песен е пряко свързана с великите им оперни образци. Заповядайте на 2 октомври от 18 ч. в Културен център "Тракарт", за да се насладим заедно на това изящно изкуство, канят организаторите.

На входа ще бъде поставена кутия за вашите волни дарения за звездите на Музикално-артистичен форум Пловдив.