“Цигулар на покрива”ще се играе за първи път на открито сред вековния декор на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 19:51, 24.07.2021

Един от хитовете на световния мюзикъл - „Цигулар на покрива”, постановка на Музикалния театър ще се играе за първи път на открито сред вековния декор на Античния театър в Пловдив.

Събитието е на 15.09.2021 г., от 20:00 ч.

Още с появата си, спектакълът се превърна в събитие за родната музикална сцена. Журналисти и критици се надпреварват във възторжените си отзиви за него: „Това е спектакъл, който не само ще обикнете, но и задължително трябва да видите!“; „Новата българска постановка на мюзикъла на Джери Бок кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче едновременно. Аплодисментите са за цялата трупа на Музикалния театър – в някои сцени пред публиката са повече от сто души – солисти, хористи, балетисти и музиканти”.

„Цигулар на покрива” е красива притча за дома, семейството, любовта и приятелството. Той разказва и за нещастието на бежанците, което се случва и в наши дни. „Цигулар на покрива“ ни описва едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва” – казва режисьорът на спектакъла Небойша Брадич. Затова този разказ е смешен и тъжен, в него има и лудост – всичко, което е характерно за човешката природа. Това прави „Цигулар на покрива” една универсална творба.

За спектакъла са създадени 270 оригинални костюма от художника Исидора Молес, която изпълнява и една от ролите в спектакъла. За динамиката на спектакъла съдейства и пластичната сценография и декор на Миодраг Табачки (Сърбия). Всеки детайл от нея е изработен от майсторите в ателиетата на Музикалния театър.

Близо сто души – солисти, хор и балет – излизат в масовите сцени на спектакъла. Сред най-ефектните от тях са сънят на Тевие, в който идва добрия дух на покойната Баба Цейтъл (в ролята Светлана Иванова и Еделина Кънева) и жадната за отмъщение Фрума-Сара (в ролята Зорница Дамянова, Олга Михайлова и Валентина Корчакова), за да убедят Голда кой е най-подходящия жених за Цейтъл.

Билети във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. „Римски стадион”, билетна каса на Античен театър, в Градски дом на културата „Борис Христов” и др., както и онлайн.