Трио “Oft Robin“ гостува на фестивала “Камерна сцена Пловдив“

  • от PlovdivTime
  • 12:04, 14.07.2023

Трио "Oft Robin" гостува с концерт на 16 юли от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Групата е съставена от най-напредничаво мислещите млади български музиканти гостуват на платформата „Камерна сцена Пловдив". В състав е Виктор Бенев – malletKAT, електроника,  Мартин Хафизи – барабани и Евден Димитров (EVDN.) – бас китара, ефекти.

Композициите на "Oft Robin" са основа за отворен импровизационен диалог, който събира на едно място мелодичния лиризъм и минималистичен музикален подход на Бенев, ритмичната сила и влияние от прогресивния рок на Хафизи и обсесията на Димитров с "бийтове", "рифове" и търсене на новаторски звук на бас китара.

"Oft Robin" е проект основан през 2019 г. От създаването си, групата прави периодични турнета в България, Австрия, Холандия и Норвегия, свирила е с Биг Бенда на Българското национално радио и е представлявала България през 2022 на ежегодния симпозиум "European Jazz Conference", като част от селекцията на Европейската Джаз Общност.

Събитията от „Камерна сцена Пловдив“ се осъществяват с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2023 г.

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.