Традиционните “Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници оживяват галерия “2019“

  • от PlovdivTime
  • 09:08, 12.06.2020

Традиционната изложба „Цветове” на Дружеството на пловдивските художници ще бъде открита на 16 юни от 18 часа в зала „2019”. Традиционно в други години тя предшества Великденските празници, но заради извънредната ситуация с коронавирус бе отложена. Творбите са подредени на двете нива в изложбена зала „2019“.  Откриването ще се състои в пространството пред залата, а вътре ще могат да влизат само посетители с маски, като присъствието им не трябва да надхвърля 20 души едновременно, съгласно последните указания на Министерството на културата. 

Ето и посланието на Снежана Фурнаджиева – председател на ДПХ към художниците и публиката: „След дългото очакване на закъснялата пролет, след напрегната самота от изолация в диалог със себе си закопняхме за споделена топлина и истинско духовно преживяване. Да почувстваме живителната сила и вяра срещу страха и отчаянието! Общата изложба "Цветове" на Дружество на пловдивските художници е този взрив от багри, форми и пластика, който ще върне силата и надеждата в объркания ни свят. На 16 юни оживява в пълен блясък с откриването на сезона на ДПХ с живопис, графика, скулптура и N форми - част от Културния календар на Община Пловдив.

Да върнем радостта и красотата за нашите ценители, приятели и гости на Пловдив, които ни очакват с любов. И за да спазим изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, носете маски и спазвайте дистанция от 1,5 м. Ще бъдем отново заедно въпреки всичко! Очакваме ви!“