Тони Тодоров показва “Мистерии между световете“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:30, 16.04.2021

Изложба живопис „Мистерии между световете“ на Тони Тодоров ще бъде открита в галерия „Възраждане” на 20 април от 18 ч. Откриването на изложбата ще бъде в двора на галерията. Картините ще могат да бъдат видени до 10 май.

„Един от най-мистериозните и трансцедентални съвременни български художници, Тони Тодоров, отново силно ще ни сюрпризира с новата си изложба. В сюжетните постановки отново се налагат неговите, винаги актуални за живописта му, персонажи – мистични, сякаш излезли от митове и легенди. Тони продължава да бъде адепт на женската красота и ни я демонстрира често на фона на прекрасни пейзажи”, казва галеристката Краси Алексиева.

Тони Тодоров е роден 1969 г. в Оряхово. Завършва художествената гимназия „Илия Петров” в София, а по- късно и специалност „Графика” във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий”. Има над 13 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Русе, Плевен и многобройни участия в общи художествени изложби. Участва и в международния проект на галерия "Астри"- "Дискриминация", реализиран в Истанбул. Негови платна и стенописи са част от колекции в България, Дания, Израел, Австрия, Истанбул и др. От 1999 г. е член на СБХ.