“Терпентина“ на Иван Юруков и Стоян Божкилов гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:57, 21.03.2023

„Терпентина” гостува в Пловдив с концерт на 25 март от 21.30 ч. в Under City. Групата е създадена от актьора Иван Юруков и художника и музикант Стоян Божкилов.

Групата е участвала в редица концерти из страната. Свирила е на сцената на София Самър Фест, Самър Дисторжън, както на една сцена заедно с група Ревю.

 Иван Юруков е автор на текстовете и музиката на групата. Актьор е в трупата на народен театър „Иван Вазов”. Автор е на пълнометражния филм “До последния каприз”. Режисьор е на спектаклите “ Част от колекция”, “Пилето, което казва ку”.

 Мартин Стоянов е професионален музикант, внук на Стоян Стоянов - дългогодишен диригент на ансамбъл “ Пирин”. Завършил е музикалното училище “Любомир Пипков” и Националната музикална академия “ Панчо Владигеров”. Занимава се основно с композиция, аранжимент, звукозапис, микс и мастеринг. Той е музикален продуцент на групата, както и на групите “No more many more”, Никеца, “casual threesome”, Ирина Флорин и други.

Николай Димитров е актьор в трупата на Театър “София”. Участвал е като барабанист в различни музикални проекти. Става част от „Терпентина” почти от основаването на групата.

Петко Славов е музикант с много опит в страната и чужбина. Композитор, основател на група “Airbag”. Автор е на романа “Въпреки любовта”.  

Стоян Божкилов е художник и музикант. Участва в национални и международни изложби. Член е на СБХ , секция Живопис.

Стоян Младенов е актьор от трупата на Малък градски театър „Зад канала”. Роден е в Пловдив, син е на знаковия актьор от Пловдивския театър Марин Младенов. Възпитаник е на Музикалното училище „Добрин Петков”. След това завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Снежина Танковска.

Снимал се е в американския филм “Гаргойли”. Участвал съвместно с Ицхак Финци в музикален спектакъл с Русенската и Пловдивската филхармонии. През 2012г. печели голямата награда от XXIII-то издание на Националния рецитаторски конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература. През 2015-а има номинация за Аскеер за поддържаща мъжка роля за Малволио в „Дванайсета нощ” от Уилям Шекспир, реж. Тея Сугарева. Носител е на  Аскеер за поддържаща роля за Ансел Смит в „Килър Джо”.