Стотици аплодираха концерта на Боби Вълчев на Бунарджика, свещи създадоха магична атмосфера

  • от PlovdivTime
  • 22:34, 14.07.2023

Пловдивчани и гостите на града имаха възможност да преживеят красива музикална вечер на Бунарджика с концерта "Джаз на свещи" на Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Двете площадки до Акведукта се оказаха тесни за всички, които в горещата петъчна вечер избраха да се насладят на живите изпълнения на любими и познати песни от най-големите имена на суинга - "Cry me a river", "That’s life", "Fly me to the Moon", "I’ve got you under my skin", "All of me", "Me and Mrs. Jones", "My Way", "New York, New York", "Feeling good" и много други.

Десетки свещи оформяха сцената и ограждаха музикантите, създавайки усещане за уют и близост.

"Те са като терапия, която помага на човек да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрациите на пламъците отварят емоционалния ни свят", разказа джазменът Боби Вълчев.

Неговото желание е концертът "Джаз на свещи" да се превърне в традиционно събитие, което да се провежда на емблематични исторически места.

Музикантът и публиката му видимо се наслаждаваха на съвместната си среща и всяко следващо изпълнение вдигаше емоционалния заряд на събитието. Цвят и мащаб даваха и чудесните музиканти от Биг Бенд-Пловдив. 

На финала на основната си програма артистите изпълниха емблематичната песен на Франк Синатра и Пол Анка "My way", но стотиците зрители не бяха готови да ги изпратят. Те включиха фенерчетата на мобилните си телефони и накараха Боби и Биг Бендът да изпълнят още една песен и то каква - "Killing Me Softly with His Song". 

Концертът в Пловдив беше реализиран с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019.