Театър “Хенд” кани на премиера на провокативна комедия за абсурда на войната

  • от PlovdivTime
  • 13:45, 14.11.2022

“Една голяма, седем малки” е най-новото заглавие в репертоара на театър “Хенд”. Премиерата е на 17 ноември от 19 ч. в залата на театъра на бул. “Руски” 18, а още на следващия ден хитовата комедия тръгва на турне в България. Младата трупа на “Хенд” ще зарадва публиката в Бургас, Троян, Габрово, Хасково и София. И този път режисьорът Иво Игнатов-Кени остава верен на стила си, като създава една абсурдна и силно провокативна комедия.

“Абсурдът в представленията ми е правопропорционален на абсурда, в който живеем, така че очаквайте нещо наистина шантаво”, казва с усмивка Кени.

Осем млади артисти, завършили класа на Теди Москов, съставят бойните редици на “Хенд” и влизат в битка за сърцата на публиката. Разказват как бунтът на един актьор превръща “Снежанка и седемте джуджета” във военна приказка. Всичко в това представление е неочаквано и различно - стилът, актьорската игра, костюмите, сюжетът... "Една голяма, седем малки" е комедия за безсмислието на войната, създадена с много любов от екип талантливи съмишленици.

Проектът е осъществен с подкрепата на НФ “Култура” по програма ”Творчески инициативи 21”. Турнето се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.