Търсят се важните за Пловдив белетристични творби и стихосбирки

  • от PlovdivTime
  • 16:53, 30.06.2020

Община Пловдив обявява сесия за набиране на „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. Те се подкрепят по Компонент 4 от Културния календар по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата.

Срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли. По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.
Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив.

Финансирането е в размер 800 лв. за стихосбирка и до 3500 лв. за белетристична творба.

Документи за финансиране ще се приемат от 1 до 15 юли в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ или по електронен път на адрес: [email protected] подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Снимката е илюстративна