Танцова формация „Петлите“ гостува в Пловдив със спектакъла „Да докоснеш мечтата“

  • от PlovdivTime
  • 16:33, 18.10.2022

Сдружение "Петлите"  представя в Пловдив зареждащия и атрактивен спектакъл „Да  докоснеш мечтата" с участието на Танцова формация „Петлите" на 16 ноември от 19 часа в зала С.И.Л.А. Специален гост под тепетата ще е Георги Димитров, който ще представи своя личен разказ. Да дръзнеш да бъдеш щастлив! Това е спектакъл, разказващ какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб..  

В проекта са вплетени историите на Георги Димитров, израснал в дом „Коджакафалията" в Бургас  разказващи, че е важно човек да изживее собствения си живот така, че да има какво да разказва и да не се срамува от разказаното. За онази любов, която ти дава зелена светлина да бъдеш това, което искаш да бъдеш!

Сдружение „Петлите" е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла участват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването ѝ до момента. Гост-звезда на спектакъла в Пловдив ще бъде актрисата Силвия Петкова.

Проектът е осъществен с подкрепата на Министерство на културата, на Община Пловдив, община Бургас и община София, както и на всички спонсори и партньори, които в годините са повярвали в таланта на „Петлите". От създаването до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди.