Талантливи актьори идват в Пловдив за специалната прожекция на “Блок“

  • от PlovdivTime
  • 10:11, 08.04.2023

Екипът на филма „Блок“ ще го представи в Пловдив в Lucky Дом на киното на 9 април от 16.15 ч. Публиката ще се срещне със Симона Стоянова, Катрин Василева, Елица Дейкова, Тодор Мацанов, Дария Симеонова на специалната прожекция под тепетата.

"Блок" започва и завършва със сънищата на Ива и Виктор, а тяхната история е доказателство за добре познатия факт – когато някой изпитва истински силно чувство, за него не съществуват никакви граници.

„Аз не си представям „блока“ във физически и социален план, а като метафора на една боксуваща, изгубила пътя си общност.Героите са много различни, каквито наистина са обитателите на един 20-етажен софийски блок", казва актьорът  Тодор Мацанов.

Във филма има около 15 основни персонажа и никой от тях не е главен, това е една мозайка от образи. Подборът на актьорите не е труден за екипа. Истинската изненада идва от младите, непознати и участващи за първи път в по-голям проект лица. Така е и с екипа на филма, за по-голяма част от основните фигури това беше първи пълнометражен филм.

Сред актьорите, които участват в „Блок“, са Димитър Николов, Катрин Василева, Димо Алексиев, Дария Симеонова, Димитър Крумов, Антон Димитрачков, Борислав Чучков, Стефан Денолюбов, Любомир Нейков. Филмът е продукция на „Феникс Продъкшън ЕООД“ (Франческо Фратини) и „А Плюс Филмс ЕООД“ (Христо Дерменджиев).